Stațiunea balneară Sovata

Profil: reumatologie, ginecologie
Altitudine: 500 m
Temperatura vara: 16°C
Temperatura iarna: 1°C

Oras in apropiere: Tg. Mureş, 44 km, Bucureşti 343 km, Cluj 150 km, Timişoara 414 km, Sibiu 146 km, Baia Mare 213 km, Oradea 278 km, Arad 397 km, Suceava 207 km.

Factori de cura: Apa minerala clorurata sodica a lacurilor helioterme, de mare concentratie, avand o temperatura in lac, care variaza vara la 1 m adancime intre 30° – 40°C, iar la 1,50 m intre 40 – 50°C si o concentratie de 40 –250%; namol sapropelic provenit din lacuri; bioclimat de crutare.

Alti factori: Praid – salină şi muntele de sare, Muzeul Mineritului, Corund – obiecte din ceramică smălţuită, Sighişoara – Cetatea Medievală (sec. XIV-XVI); pârtii de schi şi săniuş la cca. 14 km.

Indicatii terapeutice: Afectiuni ginecologice (insuficiente ovariene, cervicite, metroanexite cronice, sterilitate secundara); afectiuni reumatismale degenerative (spondiloza cervicala, dorsala si lombara, artroze, poliartroze); afectiuni reumatismale inflamatorii (stari algice articulare); afectiuni reumatismale abarticulare (tendinoze, tendomioze, tendoperiostoze, periartrita scapulohumerala); afectiuni posttraumatice (redori articulare posttraumatice, stari dupa operatii pe articulatii, muschi sau oase, stari dupa fracturi, entorse, luixatii); afectiuni neurologice periferice (pareze usoare, sechele dupa polineuropatii, sechele dupa poliomielita); afectiuni asociate (endocrine, cardiovasculare, nevroza astenica, afectiuni metabolice si de nutritie, boli profesionale).

Instalatii de tratament: Instalatii pentru bai calde la vane si bazine cu ape minerala sarata; instalatii pentru aplicatii calde cu namol; instalatii pentru tratamente ginecologice (irigatii vaginale cu apa minerala si tampoane vaginale cu namol); bazine pentru kinetoterapie; instalatii pentru electro- si hidroterapie, sala de gimnastica medicala, masaj medical; instalatii si amenajari pentru aerohelioterapie si bai in aer liber in lacurile Ursu si Alunis.

Denumirea hotelului Sejur 7 nopti Pachetul include:

Ursina Ensana Health Spa 3*

iulie-august 2022

400 Eur/per cazare, demipensiune, acces Ensana Health SPA, acces Lacul Ursu

Sovata Ensana Health Spa 4*

iulie-august 2022

425 Euro/per cazare, demipensiune, acces Ensana Health SPA, acces Lacul Ursu

Brădet Ensana Health Spa 4*+

iulie-august 2022

499 Euro/per cazare, demipensiune, acces Ensana Health SPA, acces Lacul Ursu

Vila Maria 2*

iulie-august 2022

150 Eur/per cazare, fara alimentare, acces la piscinile cu apa dulce si sarata, saune, sala de fitness Hotel Alunis

Vila Magdalena 2*

iulie-august 2022

150 Eur/per cazare, fara alimentare, acces la piscinile cu apa dulce si sarata, saune, sala de fitness Hotel Alunis

Hotel Relax 3*

iulie-august 2022

370 Eur/per cazare, demipensiune

Hotel Alunis 3*

iulie-august 2022

415 Eur/per cazare, pensiune completa, acces piscina cu apa dulce, apa sarata, sauna, sala fitness

Hotel Fabesca 4*

iulie-august 2022

615 Eur/per cazare, demipensiune, acces piscina cu apa dulce, apa sarata, sauna, sala fitness, acces Lacul Ursu

Lacurile din Sovata sunt renumite atât pentru efectul terapeutic cât și pentru fenomenul de heliotermie.  Deasupra apei sărate, există un strat de apă proaspătă provenită din precipitații.  Acest strat de apă proaspătă nu se amestecă cu apa sărată, ci se menține la suprafață, acționând ca un izolator termic.  Astfel, temperatura apei din lacuri variază în funcție de acumularea căldurii solare în apa sărată. Lacul Ursu este unicul lac helioterm din Europa și cel mai mare din lume!