Croaziera Orșova-Viena

Croaziera Orșova – Belgrad – Novi sad – Vukovar – Budapesta – Bratislava –Viena
8 zile / 7 nopți

Perioada: 21 – 28 August

Tarif: 980 Euro/persoană

Program:

Ziua 1: Îmbarcare din Orșova – Îmbarcare începând cu ora 12.00 până la ora 14.00 Croaziera spre Belgrad / Cazanele Mici și Mari

Ziua 2: Belgrad  Tur ghidat cu autocarul Belgrad cu vizitarea centrului istoric cu Piaţa Republicii, statuia ecvestră a cneazului Mihail Obrenovici, Platoul Zoran Gingici, fântâna în stil roman Delijska și strada pietonală Skadarlija, cel mai boem loc din Belgrad. În Novi Sad, Capitala Culturală Europeană în anul 2022, vom admira panorama orașului din Cetatea Petrovara. Cu galerii de artă, observator astronomic, catacombe, restaurante și terase, cetatea Petrovara îţi va încânta seara.

Ziua 3: Croaziera către Vukovar (Croația) Tur ghidat al orașului Vukovar și excursie în orasul Osijek. Turul va include Muzeul de Cultură, Castelul Eltz, turnul de apă, dar și Insula Vukovar. După prânzul luat la bordul navei, și cu forţe proaspete, Vă invităm să vizitaţi orașul Osijek și Parcul Natural Kopacki Rit. În Osijek, orașul care încă păstrează amprentele imperiilor Habsburgic și Otoman, poţi vizita Piaţa Ante Starčević în formă de triunghi isoscel, catedrala Sf. Petru și Pavel, precum și gusta din bunătăţile gastronomice: kulen, venison sau riblji paprikas. La Parcul Natural Kopacki Rit, asemănător Deltei Dunării, îţi vei delecta privirea cu 260 de specii de păsări, 40 de specii de pești și 140 de specii de plante.

Ziua 4: Croaziera către Budapesta (Ungaria) – Oprire tehnică la Mohach pentru formalitățile de trecere a frontierei.

Ziua 5: Budapesta – Tur ghidat cu autocarul. Sunt multe de descoperit în metropola incredibil de frumoasă. Minunate catedrale, castele, monumente, poduri, dar și muzee, artă și curiozități caracterizează peisajul urban. Opțional Muzeul Muzicii.

Ziua 6: Budapesta – Program liber pentru shopping. Budapesta este una dintre cele mai bune destinații de cumpărături din Europa, cu străzile sale vechi, fermecătoare, pline de buticuri și centre comerciale întinse. Indiferent dacă preferați să cumpărați marci internaționale celebre sau bijuterii vintage atrăgătoare, orașul are opțiuni nesfârșite de explorat. În plus, există întotdeauna un restaurant sau o cafenea fermecătoare în apropiere, în cazul în care aveți nevoie de o pauzaă pe tot parcursul zilei.

Opțional: plimbare cu funicularul la Buda Castle. Funicularul (Budavári Sikló) este un mijloc de transport neobișnuit și plăcut. Leagă Podul cu Lanțuri (Piața Clark Ádám) de Castelul Buda. Inaugurat în 1870, Funicularul a fost al doilea construit în Europa. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, telecabina a fost parțial distrusă. Ani mai târziu, a fost reconstruit exact așa cum fusese și a fost redeschis în 1986.

Croaziera către Bratislava (Slovacia)

Ziua 7: Bratislava – Tur pietonal și cu autocarul. Frumosul oraș Bratislava , capitala Slovaciei, oferă vizitatorilor săi câteva obiective și atracții cu adevărat grozave. Mai ales în orașul vechi istoric există multe de descoperit. Astfel, vă puteți bucura de numeroase puncte de vedere strălucitoare într-o excursie în oraș , vă puteți plimba pe frumoasa promenadă a Dunării și puteți face câteva opriri confortabile într-una dintre numeroasele cafenele și baruri la modă. Pe drum veți întâlni cu siguranță una sau alta statuie de bronz faimoasă, cum ar fi „Gafferul”, care se uită obraznic dintr-un capac de canal. Un lucru este clar: orașul de pe Dunăre cu multele sale obiective interesante te va inspira cu siguranță!
Opțional: plimbare cu unicul tren turistic al orașului.

Croaziera către Viena (Austria)

Ziua 8: Viena – Tur cu autocarul Big Bus. Debarcare la ora 13.00 Program liber pentru shopping
Opțional vizita la Palatul Imperial Schönbrunn, Viena Zoo, Opera de Stat din Viena, parcul Prater, Danube Tower (DonauTurn).

Tariful include:
• Cazare la bordul navei in tipul de cabina ales
• Toate taxele portuare de-a lungul rutei
• Toate activitatile si excursiile la țărm, menționate în program
• Pensiune completă începând cu cina în ziua sosirii și terminând cu micul dejun în ziua plecării: mic dejun tip bufet, prânz cu 4 feluri (bar cu salate, supă, fel principal, desert, cafea/ceai), cină cu 5 feluri (bar cu salate, supă, aperitiv, fel principal, desert, cafea/ceai).
• Cina căpitanului cu meniu cu 5 feluri, inclusiv aperitiv și o sticlă de vin spumant la 4 oaspeți.
• Prânz light în ziua sosirii în Viena, în cazul sosirii devreme.
• Cafea/ceai după-amiază si fursecuri, la bord.
• Gustări seara târziu (biscuiți, brânză, sandvișuri, aperitive etc.) servite în barul de la bord.
• Degustare de vinuri la bord.
• Cafetiera / ceainic 24 de ore cu cafea, ceai și apă la bord.
• Muzică în fiecare seară.
• Wi-Fi gratuit la bord în zonele publice (conexiunea poate varia).
• Recepție cu echipaj 24 de ore la bord.

Servicii suplimentare la bord:
• Cardurile Visa/Master sunt acceptate pentru toate cheltuielile la bord.
• TV în cabină.
• Magazin de suveniruri la recepție.

Tarifele nu includ:
• Bacsis pentru echipajul de la bord: minim 5,00 EUR de persoană pe noapte (recomandat – se practica).
• Pachet de băuturi all-inclusive: 22,00 EUR de persoană pe noapte.

Reduceri pentru copii: 4 – 7 ani 70% discount; 8 – 12 ani 50% discount; 13 – 16 ani 30% discount

Nava MS Diana este un vapor de dimensiuni relativ reduse, cu trei punti, dar are un farmec și un stil aparte. Este construită în Olanda, fiind una dintre navele cele mai solicitate datorită pescajului redus de 1,4 metri. Acest lucru permite navigația pe canale și pe ape cu adâncime mai mică, într-o adevarată aventură în mijlocul naturii! Nava are o lungime de peste 78 de metri și o lățime de 7,8 m.

Cazare: Cabinele navei, clasificate la 4 stele, sunt dispuse pe 2 punți, suprapuse, în babord și tribord. Fiecare parte are câte o denumire, respectiv brațele Dunării: Chilia, Sfântu Gheorghe, Sulina și Fluviul Dunărea. Mai mult, fiecare cabina va avea o denumire proprie, a localităților din Delta.

Nava dispune de 25 cabine duble cu pat twin sau matrimonial și 7 apartamente pentru 4 persoane. Cabinele de 2 locuri au suprafata de 10 mp2; apartamentele au 20 mp2.

Facilități cazare: aer condiționat, baie cu duș pentru fiecare cabină, TV led cu programe prin satelit, telefon, internet, consumabile baie, set de prosoape, papuci, halat de baie.

Restaurant și masă: nava dispune de un restaurant cochet cu mese de 4 sau 6 persoane, unde se poate servi masa în regim pensiune completă, mic dejun bufet, iar restul meselor în funcție de preferințele turiștilor (variante de meniu), cu meniu din pește sau din carne de pui/porc.

De asemenea, pe puntea principala există un bar-salon, unde se pot servi băuturile incluse în pachet sau se pot comanda alte băuturi, contra cost. Tot în salon există un sistem de karaoke, TV cu diagonala mare, ring de dans. Aici se organizează degustările de vinuri și programele artistice ale comunităților din Delta Dunării.

Facilități generale: la bord există biciclete care se pot folosi gratuit în porturile unde nava acosteaza, de asemenea există și aparatura fitness pentru cei care doresc să urmarească un frumos rasarit sau apus în timp ce fac sport, șezlonguri cu saltele pe puntea superioară.

Tot ca un raăsfăț, tuștii vor întâmpinați cu șampanie și ciocolată la îmbarcare, ciocolata care poate fi achiziționată suplimentar la bordul navei.