Pensiunea turistică Valea Stâncii

VALEA STÂNCII satul Trebujeni, raionul Orhei

Din iunie 2019 pensiunea turistică Valea Stâncii a deschis ușile casei bătrînești și primește oaspeți într-o pensiune ospitalieră, frumos amenajată, cu bucate tradiționale și vin păstrat într-un beci al cărui istorie începe în secolul XVII.

Localizare și distanțe: este localizată în zona turistică Orheiului Vechi. Pensiunea este la poalele versanților seculari, pe malul bătrânului Răut, în mijlocul satului Trebujeni,  la o distanță de 55 km distanță de municipiul Chișinău, 27 km de orașul Orhei.

Facilități generale: cu o infrastructură bine pusă la punct, pensiunea oferă pentru cazare 6 camere cu bloc sanitar inclus. Oaspeții au la dispoziție acces gratuit la internet WiFi, 2 terase, grădină cu scrânciob, hamac și parcare privată gratuită.

Facilități cameră:  camerele sunt recent renovate și amenajate în stil tradițional rustic, cu elemente de decor tradițional au  bloc sanitar, sobă cu lemne, internet Wi-Fi, menaj zilnic.

Tarife de bază (alimentare – mic dejun à la carte)

Tipuri de camere / apartamente: Capacitatea maximă Tarif Tipul tarifului Reduceri speciale și / sau suplimente
Cameră dublă 
 2 persoane 900 MDL cameră/noapte Copii pâna la 4 ani – gratuit
Cameră triple  3 persoane 1400 MDL cameră/noapte

Oferta culinară include preparate tradiționale ce pot fi gustate de catre oaspeţii pensiunii: vin casei păstrat cu grijă într-un beci de secole, sarmalele în frunze de viță de vie, mămăliguța aburindă și „limba soacrei” cu sos de usturoi, cighiri cu legume etc.

Servicii incluse: parcare.

Servicii și activități cu plată suplimentară ( necesită rezervare):

 1. Primire tradițională – gratuit 
 2. Supliment prânz sau cină – de la 150 MDL până la 250 MDL, funcție de meniu
 3. Ateliere culinare (bucate tradiționale) – 75 MDL / pers (minim 10 persoane)
 4. Ateliere de meșteșugărit (împletit pănușe, încondeiat ouă) – 60 MDL/peroana (minim 10 persoane)
 5. Plimbări cu căruța – 180 MDL/ora
 6. Programe folclorice – 500 MDL
 7. Ateliere dansuri populare 
 8. Plimbări cu bicicleta – gratuit
 9. Birdwatching – gratuit
 10. Excursie în zona Orheiului Vechi

Animale de companie: NU

Diverse:

 • Carduri de credit: NU
 • Acces scaun cu rotile: NU, dar proprietarii oferă întreg sprijinul lor
 • Sosire de la: 14:00, Plecare până la: 12:00

Condiții de anulare a rezervării:

 • Anularea rezervării pentru cazări individuale – poate fi făcută pînă la ora 18.00 a zilei precedente cazării. În cazul zilelor de weekend sau a zilelor de sărbători oficiale anularea poate fi făcută pînă la orele 18.00 a ultimei zile lucrătoare, fără aplicarea de penalități.
 • Anularea rezervării pentru servicii de servire a mesei poate fi facută cu 48 ore înainte de data preconizării evenimentului, fără aplicarea cărorva penalități.
 • În caz de neprezentare pentru cazare, necătînd la existența unei rezervări sigure care nu a fost anulată,  achitarea penalității în mărime de 100% din tariful contractat pe cameră pentru prima noapte de cazare