Pensiunea agroturistică Casa Verde

CASA VERDE satul Trebujeni, raionul Orhei

Pensiunea agroturistică Casa Verde activează din anul 2005, fiind printre primele pensiuni din Republica Moldova. Măreția locului, frumuseţea naturii și ospitalitatea gazdelor, crează momente de linişte sufletească și revelaţie spirituală.  Casa Verde este dotată cu 4 dormitoare, dintre care 3 DBL și 1 TRPL. 

Localizare și distanțe: este localizată în zona turistică Orheiului Vechi. Pensiunea este a 9 casă de la începutul satului Trebujeni,  la o distanță de 55 km distanță de municipiul Chișinău, 27 km de orașul Orhei.

Facilități generale: curte privată amenajată, terasă de vară (capacitate 60 persoane), terasă de iarnă, grădina cu o bogată varietate de flori și diverse plante, pe care le poți admira tolănind în hamace sau la scrânciob. 

Facilități cameră:  camerele sunt recent renovate și amenajate în stil tradițional rustic, cu elemente de decor tradițional, 2 camere sunt dotate cu bloc sanitar separat, altele 2 au un bloc sanitar comun, sobă cu lemne, internet Wi-Fi, menaj zilnic.

Tarife de bază (alimentare – mic dejun)

Tipuri de camere / apartamente: Capacitatea maximă Tarif Tipul tarifului Reduceri speciale și / sau suplimente
Cameră dublă matrimonială 
 2 persoane 1000 MDL cameră/noapte Copii pâna la 4 ani – gratuit
Cameră triple  3 persoane 1500 MDL cameră/noapte

Oferta culinară include preparate tradiționale ce pot fi gustate de catre oaspeţii pensiunii: vinul casei, zeama, plăcinte, friptura, mămăliga, sarmale, deserturi tradiționale: cornulețe, mere coapte cu nucă etc.

Servicii incluse: parcare.

Servicii și activități cu plată suplimentară ( necesită rezervare):

 1. Primire tradițională – gratuit 
 2. Supliment prânz sau cină – de la 200 MDL până la 300 MDL, funcție de meniu
 3. Ateliere culinare (bucate tradiționale) – 75 MDL / pers (minim 10 persoane)
 4. Ateliere de meșteșugărit (împletit pănușe, încondeiat ouă) – 60 MDL/peroana (minim 10 persoane)
 5. Plimbări cu căruța – 180 MDL/ora
 6. Programe folclorice – 500 MDL
 7. Ateliere dansuri populare 
 8. Plimbări cu bicicleta – gratuit
 9. Birdwatching – gratuit
 10. Excursie în zona Orheiului Vechi

Animale de companie: NU

Diverse:

 • Carduri de credit: NU
 • Acces scaun cu rotile: NU, dar proprietarii oferă întreg sprijinul lor
 • Sosire de la: 14:00, Plecare până la: 12:00

Condiții de anulare a rezervării:

 • Anularea rezervării pentru cazări individuale – poate fi făcută pînă la ora 18.00 a zilei precedente cazării. În cazul zilelor de weekend sau a zilelor de sărbători oficiale anularea poate fi făcută pînă la orele 18.00 a ultimei zile lucrătoare, fără aplicarea de penalități.
 • Anularea rezervării pentru servicii de servire a mesei poate fi facută cu 48 ore înainte de data preconizării evenimentului, fără aplicarea cărorva penalități.
 • În caz de neprezentare pentru cazare, necătînd la existența unei rezervări sigure care nu a fost anulată,  achitarea penalității în mărime de 100% din tariful contractat pe cameră pentru prima noapte de cazare