Casa rurală La Bunica

CASA RURALĂ “LA BUNICA” satul Chișcăreni, raionul Sângerei

Aici te vei simți cu adevărat în vizită la bunici, savurând liniștea satului, bucătăria tradițională și natura! Casa pune la dispoziție 4 camere amenajate cu mobilier autentic, unele cu pereți tapițați cu lemn natural, covoare și țoluri țesute manual de bunica, așa încât, petrecându-vă aici vacanța, veți putea să vă amintiți de timpurile de altădată, cînd totul era simplu, autentic și firesc. Gazda este o bunicuță blândă și hărnicuță, care vă poate purta pe cărările pădurii, bătătorite de ea nu o singără dată și să vă îndrume ce plante aromate se potrivesc pentru ceaiul de la chindii.

Localizare și distanțe: Casa este amplasată la poalele unei păduri, o zona foarte liniștită a mahalalei Carson din satul Chișcăreni,  la o distanță de 110 km distanță de municipiul Chișinău, 20 km de orașul Sângerei, 29 km de orașul Bălți. Satul Chișcăreni este un sat pitoresc, atestat documentar în 6 martie 1560 și a părut pe o moșie boierească cu o denumire și mai veche: Zimbruani și Chișcani. 

Facilități generale: casa rurală oferă o generoasă terasă, un foișor cu grătar, o grădină plină cu flori, o bucătărie comună și un loc de joacă pentru copii. 

Facilități cameră:  camerele sunt decorate în stil tradițional, pardosele încălzite, acces la cele 2 băi comune și la o bucătărie dotată cu TV și vesela necesară pentru pregătirea desinestătătoare a bucatelor. 

Tarife de bază (alimentare – mic dejun)

Tipuri de camere / apartamente: Capacitatea maximă Tarif Tipul tarifului Reduceri speciale și / sau suplimente
Cameră dublă matrimonială 
 2 persoane 450 MDL cameră/noapte Copii pâna la 4 ani – gratuit
Cameră twin  2 persoane 450 MDL cameră/noapte
Cameră triple  3 persoane 600 MDL cameră/noapte

Oferta culinară include preparate tradiționale ce pot fi gustate de către oaspeţii pensiunii: vinul casei, pâine și colăcei, zeama, pește cu mămăligă, brânză și smântână, sarmale, deserturi tradiționale: cornulețe de casă, baba neagră etc.

Servicii incluse:   parcare.

Servicii și activități cu plată suplimentară ( necesită rezervare):

 1. Primire tradițională – gratuit 
 2. Supliment prânz sau cină – de la 145 MDL până la 200 MDL, funcție de meniu
 3. Ateliere culinare (bucate tradiționale) – 75 MDL / pers (minim 10 persoane)
 4. Programe folclorice, șezători – 600 MDL
 5. Plimbări cu căruța – 60 MDL/ora
 6. Plimbări cu sania – 100 MDL/ora
 7. Drumeții prin Pădurea Rediului – 50 MDL/persoană
 8. Pescuit – se achită kg de pește
 9. Plimbare cu barca – 50 MDL (mazimum 4 persoane) / 15 minute
 10. Plimbare barca cu motor – 70  MDL/15 minute
 11. Vizită la prisacă – 50 MDL/persoană
 12. Vizită la fema de iepuri, la stână – 30 MDL/persoană
 13. Tur ghidat de bunica la cules de plante medicinale – 100 MDL/grup
 14. Excursie prin sat la Grădina Boierească,  Movila lui Nicolae Casso și Dealul Rediul – 300 MDL/grup 4 persoane. Doritorii care vor să exploareze zona pot ajunge și la Movila Măgura (28 km)

Animale de companie: NU

Diverse:

 • Carduri de credit: NU
 • Acces scaun cu rotile: NU, dar proprietarii oferă întreg sprijinul lor
 • Sosire de la: 14:00, Plecare până la: 12:00

Condiții de anulare a rezervării:

 • Anularea rezervării pentru cazări individuale – poate fi făcută pînă la ora 18.00 a zilei precedente cazării. În cazul zilelor de weekend sau a zilelor de sărbători oficiale anularea poate fi făcută pînă la orele 18.00 a ultimei zile lucrătoare, fără aplicarea de penalități.
 • Anularea rezervării pentru servicii de servire a mesei poate fi facută cu 48 ore înainte de data preconizării evenimentului, fără aplicarea cărorva penalități.
 • În caz de neprezentare pentru cazare, necătînd la existența unei rezervări sigure care nu a fost anulată,  achitarea penalității în mărime de 100% din tariful contractat pe cameră pentru prima noapte de cazare