Casa rurală Casa Rustică

CASA RURALĂ “CASA RUSTICĂ” satul Chișcăreni, raionul Sângerei

Libertate nelimitată și vederi neobstrucționate – asta simți la Casa Rustică.  De pe terasa casei se deschid priveliști fascinante spre Dealul Rediul, spre grădina casei și spre sat. Casa pune la dispoziție o cameră de zi și o cameră pentru cazare, ambele decorate autentic. Drapelul arborat în poartă, icoana lui Ștefan cel Mare în casă te fac să simți mai românește această oază de liniște. Recomandăm această casă foarte puțin atinsă de vremurile moderne, călătorilor care sunt în căutare de experiențe locale, de fapt, ce are Casa Rustică mai bine păstrat: autenticitatea și spiritul rural viu.

Localizare și distanțe: Casa est e amplasată într-o zonă liniștită și verde nu departe de parcul Grădina Boierească din satul Chișcăreni,  la o distanță de 110 km distanță de municipiul Chișinău, 20 km de orașul Sângerei, 29 km de orașul Bălți. Satul Chișcăreni este un sat pitoresc, atestat documentar în 6 martie 1560 și a părut pe o moșie boierească cu o denumire și mai veche: Zimbruani și Chișcani. 

Facilități generale: casa rurală oferă o frumoasă terasă umbrită de un pom de cireș cu zonă de grătar, un beci vechi, o bucătărie utilată cu frigider, cuptor cu microunde, o grădină cu flori și legume, o zonă generoasă plantată cu arbuști de zmeură și o livadă cu pomi fructiferi.

Facilități cameră:  camera de zi și cea pentru cazare sunt decorate în stil tradițional, ambele cu acces la o terasă exterioară, la baie și o bucătărie dotată cu vesela necesară pentru pregătirea desinestătătoare a bucatelor. Camera are în dotare suport de haine, pături electrice, încălzire cu sobă pe timp de iarnă.

Tarife de bază (alimentare – mic dejun)

Tipuri de camere / apartamente: Capacitatea maximă Tarif Tipul tarifului Reduceri speciale și / sau suplimente
Camera qvadrupulă
 2 persoane 450 MDL cameră/noapte x

Oferta culinară include preparate tradiționale ce pot fi gustate de către oaspeţii pensiunii: vinul casei, pâine de casă, sarmale, zeama, fripturică de iepuri, deserturi tradiționale: învârtita servită cu ceaiuri din plante etc.

Servicii incluse:   parcare, WiFi 

Servicii și activități cu plată suplimentară ( necesită rezervare):

 1. Primire tradițională – gratuit 
 2. Supliment prânz sau cină – de la 145 MDL până la 200 MDL, funcție de meniu
 3. Ateliere culinare (bucate tradiționale) – 75 MDL / pers (minim 10 persoane)
 4. Programe folclorice, șezători – 600 MDL
 5. Plimbări cu căruța – 60 MDL/ora
 6. Plimbări cu sania – 100 MDL/ora
 7. Drumeții prin Pădurea Rediului – 50 MDL/persoană
 8. Pescuit – se achită kg de pește
 9. Plimbare cu barca – 50 MDL (mazimum 4 persoane) / 15 minute
 10. Plimbare barca cu motor – 70  MDL/15 minute
 11. Vizită la prisacă – 50 MDL/persoană
 12. Vizită la fema de iepuri, la stână – 30 MDL/persoană
 13. Tur ghidat de bunica la cules de plante medicinale – 100 MDL/grup
 14. Excursie prin sat la Grădina Boierească,  Movila lui Nicolae Casso și Dealul Rediul – 300 MDL/grup 4 persoane. Doritorii care vor să exploareze zona pot ajunge și la Movila Măgura (28 km)

Animale de companie: Acceptă animale de companie

Diverse:

 • Carduri de credit: NU
 • Acces scaun cu rotile: NU, dar proprietarii oferă întreg sprijinul lor
 • Sosire de la: 14:00, Plecare până la: 12:00

Condiții de anulare a rezervării:

 • Anularea rezervării pentru cazări individuale – poate fi făcută pînă la ora 18.00 a zilei precedente cazării. În cazul zilelor de weekend sau a zilelor de sărbători oficiale anularea poate fi făcută pînă la orele 18.00 a ultimei zile lucrătoare, fără aplicarea de penalități.
 • Anularea rezervării pentru servicii de servire a mesei poate fi facută cu 48 ore înainte de data preconizării evenimentului, fără aplicarea cărorva penalități.
 • În caz de neprezentare pentru cazare, necătînd la existența unei rezervări sigure care nu a fost anulată,  achitarea penalității în mărime de 100% din tariful contractat pe cameră pentru prima noapte de cazare